Z letiště v Praze rovnou na jih

Z letiště v Praze rovnou na jih


Pronajímáte si vůz z autopůjčovny v Praze nonstop autopujcovna-milan.cz, například na ruzyňském letišti, a chcete vašim přátelům ze zahraničí předvést krásy naší země tak trochu jinak, než podle katalogu cestovních kanceláří? Pak si to namiřte rovnou za nosem jižním směrem. Nejlépe po silnici číslo E55 směrem z Prahy do Tábora. Tábor je bývalé husitské centrum a tento dějinný fenomén je tu cítit z každého historického objektu v původní městské zástavbě kolem Žižkova náměstí. Doporučujeme vám prohlédnout si městské podzemí a zavítat na kostelní věž, odkud je překrásný výhled na okolí řeky Lužnice. Líbit by se vám mohla i věž Kotnov a stezka podél řeky směrem k vodáckému tábořišti Harrachovka.

město Tábor

S autem byste mohli podniknout další jízdu podél Lužnice až k řetězovému mostu mezi obcemi Stádlec a Dobřejice, který sem byl přemístěn z Podolska na Vltavě před stavbou Orlické přehrady. Lužnice je v těchto místech velmi romantická a můžete si si ji prohlédnout na červeně značené turistické trase. Poté vám doporučujeme zhlédnout železobetonový obloukový most v Bechyni a pak už se můžete vydat do Veselí nad Lužnicí k vyhlášeným pískovnám, což je jedno z nejkrásnějších přírodních koupališť v naší zemi. Podobné koupání na vás čeká i v Suchdolu nad Lužnicí, kam se snadno přemístíte po silnici č. 24.

město Třeboň

Zároveň vám doporučujeme projet si trasu mezi jezem Pilař, Chlumem u Třeboně, Lutovou a obcí Stříbřec, nachází se tu rybniční soustava z doby renesance, se zajímavými názvy rybníků, jako jsou Starý Hospodář, Podsedek, Nové jezero, Starý Kanclíř či Výtopa. Zaparkujte tu vůz na některé ze samot U Dušáků, U Bernardů nebo U Soukupů a prohlédněte si původní koryto Lužnice – Starou řeku, která je výjimečnou přírodní rezervací s písečným dnem a mnoha romantickými zákoutími. Na Rozvodí Staré a Nové řeky se můžete i koupat, je tu všude jen písek, voda v řece je čistá a není kontaminovaná žádnými chemikáliemi.

Published by